social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ανατ. Αττικής

Ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ανατ. Αττικής

Για μία σειρά από ζητήματα που ενδιαφέρουν τα μέλη του, ενημερώνει ο Σύνδεσμος Προπονητής Ανατολικής Αττικής με ανακοίνωσή του.

Το κείμενο έχει ως εξής:

-Ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τα μέλη του συνδέσμου μας είναι το ανανεωτικό σεμινάριο των ταυτοτήτων τριετίας. Έχουμε στείλει τα ονόματα των μελών μας στην ΠΕΠΠ και αυτή με τη σειρά της στην ΕΠΟ και αναμένουμε τον προγραμματισμό του σεμιναρίου από πλευράς ΕΠΟ. Το πιθανότερο είναι το θεωρητικό μέρος να γίνει διαδικτυακά και το πρακτικό μέρος δια ζώσης. Οπωσδήποτε τα μέλη μας θα ενημερωθούν έγκαιρα. Παρά την ενδελεχή ενημέρωση που έγινε για την εγγραφή των μελών μας στα ανανεωτικά σεμινάρια, αν κάποιος λόγω αμέλειας δεν έχει εγγραφεί παρακαλούμε να το κάνει άμεσα σε συνεννόηση με το Γεν. Γραμματέα του συνδέσμου μας.

-Ο σύνδεσμός μας βρίσκεται σε αναζήτηση μόνιμης στέγης καθώς τώρα εξυπηρετείται στα γραφεία του συνδέσμου διαιτητών στην Κάντζα. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνδεσμο διαιτητών και ιδιαίτερα τον Κο Οικονομίδη Κώστα για την διευκόλυνση αυτή. Το Δ.Σ. του συνδέσμου μας βρίσκεται σε επαφή με δημάρχους κεντρικών δήμων της Αν. Αττικής (Παιανίας, Σπάτων και Παλλήνης) για την εξεύρεση μόνιμης στέγης.

-Το site του συνδέσμου μας έχει ανατεθεί σε επαγγελματία προκειμένου να ανανεωθεί και να εμπλουτιστεί. Σκοπός μας είναι να καταχωριστούν όλα τα μέλη μας στο site και να αναρτηθούν σε αυτό τα βιογραφικά όσων μελών μας το επιθυμούν.

-Γίναμε αποδέκτες παραπόνων από αρκετά μέλη μας για μη εφαρμογή του Κανονισμού Προπονητών ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Κατόπιν συνεδρίασης το ΔΣ του συνδέσμου μας αποφάσισε την αποστολή στην ΕΠΣΑΝΑ (με κοινοποίηση στην Π.Ε.Π.Π και την ΕΠΟ) επισήμου εγγράφου που αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια της προφορικής μας επικοινωνίας σχετικά με το θέμα της εφαρμογής του κανονισμού προπονητών σας στέλνουμε το παρόν έγγραφο με σκοπό να σας επιστήσουμε την προσοχή για το συγκεκριμένο ζήτημα. Παρακαλούμε όπως κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνεται σωστή εφαρμογή του κανονισμού προπονητών ποδοσφαίρου ΕΠΟ 2021, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στα άρθρα του σχετικού κανονισμού και στις προκηρύξεις των διοργανώσεων της ΕΠΣΑΝΑ . Ειδικότερα σας εφιστούμε την προσοχή στα σχετικά άρθρα τα οποία ορίζουν συνοπτικά τα παρακάτω :

1.Οι ομάδες Α ερασιτεχνικής κατηγορίας υποχρεούται σε πρόσληψη προπονητή με δίπλωμα τουλάχιστον UEFA B, οι ομάδες Β και Γ ερασιτεχνικών κατηγοριών στην πρόσληψη προπονητή με δίπλωμα τουλάχιστον UEFA C.

2.Οι προπονητές οι οποίοι διαθέτουν άδεια πιστοποίησης πάγκου και μόνο έχουν το δικαίωμα να είναι όρθιοι και να δίνουν οδηγίες εντός της τεχνικής περιοχής .Γεγονός που σημαίνει ότι εάν κάποιος έχει άδεια εισόδου ως εκπρόσωπος ομάδας δεν έχει το παραπάνω δικαίωμα και ούτε ο διαιτητής και ο παρατηρητής πρέπει να του επιτρέπουν να είναι όρθιος και να δίνει οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές.

3.Σύμφωνα με τον κανονισμό προπονητών ο κάθε προπονητής μπορεί να εργάζεται μόνο σε ένα σωματείο. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι προπονητής σε ένα ανδρικό τμήμα μίας ομάδας και παράλληλα να εργάζεται και σε άλλο σωματείο ως προπονητής στις αναπτυξιακές ηλικίες (ούτε και αμισθί όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο). Για την σωστή εφαρμογή των παραπάνω σας προτείνουμε τα παρακάτω :

-Άμεση ενημέρωση-υπενθύμιση των σχετικών κανονισμών στους διαιτητές και στους παρατηρητές αγώνων.

-Υποχρεωτική αναγραφή των προπονητών στο ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα .

-Κατά την διαδικασία της έκδοσης δελτίου πιστοποίησης προπονητή να προστεθεί ως δικαιολογητικό και μία υπεύθυνη δήλωση του προπονητή που να αναφέρει ότι δεν εργάζεται σε άλλο σωματείο .

-Ενημέρωση των σωματείων για τον σχετικό κανονισμό ώστε να έχουν γνώση για τις προϋποθέσεις πρόσληψης ενός προπονητή στην ομάδα τους.

Σας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες με στόχο την πιστή εφαρμογή του σχετικού κανονισμού προπονητών. Ένα αίτημα που μας μεταφέρουν συνεχώς τα μέλη-προπονητές του συνδέσμου μας και επίσης είναι επίκαιρο με τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑΝΑ.

Αναμένουμε για τις σχετικές σας ενέργειες και σας ευχαριστούμε για την συνεργασία».

Η Διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ με την οποία έχουμε άριστη επικοινωνία και συνεργασία ανταποκρίθηκε άμεσα και απέστειλε έγγραφο στα σωματεία όπου επισημαίνει τα παραπάνω σημεία. Είμαστε σίγουροι ότι όπου χρειαστεί θα επιβάλλει και τις ανάλογες κυρώσεις σε εφαρμογή του Κανονισμού Προπονητών της ΕΠΟ.

-Ο σύνδεσμός μας προτίθεται να διοργανώσει διήμερο σεμινάριο προπονητικής με θεωρητικό και πρακτικό μέρος με χρονικό ορίζοντα το διάστημα Μαίου- Ιουνίου 2022. Το σεμινάριο θα έχει ένα μικρό συμβολικό κόστος και τα όποια έσοδα προκύψουν σε συνδυασμό με κάποιες χορηγίες θα διατεθούν για την πραγματοποίηση επιμορφωτικού ταξιδιού στο εξωτερικό όπου θα παρακολουθήσουμε την οργανωτική και προπονητική λειτουργία μεγάλων ποδοσφαιρικών CLUBS και των Ακαδημιών τους. Στο ταξίδι αυτό θα συμμετέχουν για οργανωτικούς λόγους κάποια μέλη του ΔΣ και μετά από κλήρωση μεταξύ των μελών μας 10 εξ αυτών. Απώτερος σκοπός θα είναι η διάχυση των γνώσεων και των εμπειριών που θα αποκομίσουμε στο σύνολο των μελών μας.

-Η ποδοσφαιρική ομάδα του συνδέσμου μας θα ενεργοποιηθεί ξανά με σκοπό την διοργάνωση φιλικών αγώνων για να τιμήσουμε άτομα με μεγάλη προσφορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αν. Αττικής, αλλά και για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή ενημέρωση και ευελπιστούμε σε μια δημιουργική συνεργασία τόσο με την Διοίκηση της ΕΠΣΑΝΑ όσο και με το σύνολο των εκπροσώπων του τύπου που καλύπτουν την αθλητική ενημέρωση της Αν. Αττικής που επιβάλλεται να πούμε ότι προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες πληροφόρησης πολλές φορές χωρίς οικονομικό όφελος, καθώς σε μια πολύ δύσκολη από πλευρά γεωγραφικής κατανομής και αποστάσεων περιοχής αναδεικνύουν το θεμελιώδες κύτταρο του Ελληνικού αθλητισμού που είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35