social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Εθνικός Πειραιά: Η αλλαγή δεδομένων, η σύμπνοια και η πρόκληση...

Εθνικός Πειραιά: Η αλλαγή δεδομένων, η σύμπνοια και η πρόκληση...

Οι -αρκετές- ανεπιτυχείς προσπάθειες του Εθνικού τα προηγούμενα χρόνια να «ξεκολλήσει» από τη Γ' Εθνική και να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες, έχουν ως συνέπεια οι προσδοκίες για κάτι «μεγάλο» να βγαίνουν, πλέον, με το... σταγονόμετρο.

Θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει πως αυτό το κλίμα εγκράτειας πιθανόν να αποτελεί και μια... άμυνα ψυχολογίας σε ενδεχόμενη αποτυχία κατάκτησης της πρώτης θέσης, στην περίπτωση που δινόταν ανοιχτά ένα τέτοιο σύνθημα. Βασίζεται, πάντως, και στα πραγματικά δεδομένα, που αναφέρουν πως ο προγραμματισμός του καλοκαιριού και το ρόστερ δεν έπειθαν ότι ο Εθνικός θα μπορούσε να δώσει συνέχεια στην περσινή του προσπάθεια για το πρώτο «βήμα» από τα δύο που ονειρεύεται ο κόσμος του.

Τα σημάδια το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, άλλα φανερώνουν. Η έλευση του Βαγγέλη Χαντέ στην τεχνική ηγεσία ήταν και ένα αμφίπλευρο μήνυμα πως η ομάδα του Πειραιά δεν βρίσκεται στο πρωτάθλημα του 5ου ομίλου απλώς και μόνο με σκοπό να αποφύγει τα χειρότερα. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν προπονητή που γνωρίζει καλά από πρωταθλητισμό στην Κατηγορία και του οποίου οι παραστάσεις είναι εμπλουτισμένες κι από ανώτερα «στρώματα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το «2 στα 2» μέσα στο 2023, με τις νίκες απέναντι σε Άρη Πετρούπολης και ΑΟ Τυμπακίου, ίσως να είναι το ξεκίνημα μίας βαθμολογικής αντεπίθεσης, για την οποία βέβαια το εγγύς μέλλον θα δείξει αν θα έχει συνέχεια. Οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ δεν θα μπορούσαν να έχουν άλλο λόγο... ύπαρξης πέρα από τον περιορισμό των αγωνιστικών αδυναμιών και τη βελτίωση της εικόνας της ομάδας. Ήδη έχουν ενταχθεί στο δυναμικό οι Μακρυγιάννης, Μαλάι, Αντωνίου, Χρούστινετς και Κατσογιάννης, την ώρα που οι κυανόλευκοι κινούνται για την απόκτηση ενός επιθετικού που θα κάνει τη διαφορά.

Ίσως το σημαντικότερο όλων, ωστόσο, έχει να κάνει με την ομοψυχία που παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα και, φυσικά, στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης. Σύμφωνα με πηγές του Soccerlive, ισχυροί επιχειρηματίες, επιφανείς φίλοι του Εθνικού, βρίσκονται σε... ανοιχτή γραμμή για τα ζητήματα του πειραϊκού συλλόγου, παρουσιάζοντας μία σύμπνοια που αποτελεί αφενός εχέγγυο για την ομαλή λειτουργία της ομάδας, αφετέρου τη βάση για κάτι σπουδαιότερο. Κλίμα συσπείρωσης, όμως, επικρατεί και στις τάξεις του κόσμου, ο οποίος ετοιμάζεται να δώσει βροντερό «παρών» στο γήπεδο Περάματος, στην αναμέτρηση με τον Φωστήρα το απόγευμα της Κυριακής (22/1). Ο υψηλός βαθμός δυσκολίας του αγώνα, τον μετατρέπει σε πρόκληση, στην οποία αν ο Εθνικός ανταποκριθεί με επιτυχία, θα στείλει μήνυμα πως θα πρέπει να αρχίσει να λογίζεται ως δυνάμει πρωταγωνιστής.

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35