social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Α' ΕΠΣΑ: «Κλείδωσε» ο υποβιβασμός στην 14η θέση – Τι ισχύει για τη συνέχεια

Α' ΕΠΣΑ: «Κλείδωσε» ο υποβιβασμός στην 14η θέση – Τι ισχύει για τη συνέχεια

Μέχρι και μερικές εβδομάδες πριν οι ομάδες που έδιναν τη μάχη τους για την αποφυγή της 14ης θέσης στους δύο ομίλους της Α' ΕΠΣΑ διατηρούσαν την ελπίδα πως θα κατάφερναν να πετύχουν τη σωτηρία έστω κι αν τερμάτιζαν σε αυτήν.

Η ελπίδα αυτή «έσβησε» οριστικά μετά και την 31η αγωνιστική στον 4ο όμιλο του Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, όπου οριστικοποιήθηκε και με μαθηματικό τρόπο ο υποβιβασμός του Φωστήρα, μετά από εκείνον της Αγίας Παρασκευής. Ο αριθμός των δύο ομάδων που υποβιβάζονται πλέον από τη Γ' Εθνική συμπαρασύρει ανάλογο αριθμό ομάδων σε υποβιβασμό και από την Α' ΕΠΣΑ, πράγμα που σημαίνει πως οι ομάδες της 14ης θέσης παίρνουν την... άγουσα για τη Β' Κατηγορία.

Για να μην υπάρξει άλλος υποβιβασμός από την Α' ΕΠΣΑ, θα πρέπει αφενός ο Απόλλων Σμύρνης και ο ΑΟ Χαϊδαρίου να πετύχουν την παραμονή τους στη Γ' Εθνική, αφετέρου να επιτύχουν στα προσεχή μπαράζ ανόδου με προορισμό τη Γ' Εθνική τόσο ο Αστέρας Καισαριανής όσο και η ομάδα που θα κατακτήσει την 1η θέση στον 2ο όμιλο της Α' Κατηγορίας.

Σε κάθε περίπτωση αποτυχίας στα προαναφερθέντα τέσσερα μέτωπα, θα προστίθεται και μία επιπλέον θέση υποβιβασμού από την Α' Κατηγορία στη Β' ΕΠΣΑ. Ο επόμενος... επιλαχών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι ο ηττημένος του αγώνα κατάταξης που θα γίνει μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 13η θέση στους δύο ομίλους.

Προκύπτει συμπερασματικά -και για να γίνουν ακόμη πιο κατανοητά τα γραφόμενα- πως στη χειρότερη περίπτωση (που βεβαίως συγκεντρώνει απειροελάχιστες πιθανότητες...) θα υποβιβαστούν άλλες τέσσερις ομάδες, εκείνες δηλαδή που θα καταλάβουν την 13η και τη 12η θέση στους δύο ομίλους. Αν συμβεί αυτό, θα σημαίνει πως θα έχουν υποβιβαστεί ο Απόλλων και το Χαϊδάρι και συγχρόνως δεν θα έχει ανέβει καμία πρωταθλήτρια Αθηνών στη Γ' Εθνική...

 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35