social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

Μπίμπιζας: «Αδύνατον να καλυφθούν τα covid test από τις ομάδες-Να βοηθήσουν το κράτος και οι Δήμοι»

Μπίμπιζας: «Αδύνατον να καλυφθούν τα covid test από τις ομάδες-Να βοηθήσουν το κράτος και οι Δήμοι»

Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της B' ΕΠΣΑ ωστόσο φέτος επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του.

Ο Γιάννης Μπιμπιζας αποτελώντας έναν από τους πιο έμπειρους αμυντικούς στο Αθηναϊκό ποδόσφαιρο γύρισε στο Καματερό το προηγούμενο καλοκαίρι για να συνεισφέρει στην προσπάθεια που κάνει η ιστορική ομάδα των δυτικών προαστίων στον 3ο όμιλο της Α ΕΠΣΑ. Με την καθοδήγηση και την εμπειρία του συνεισφέρει τα μέγιστα ώστε οι νερατζούρι να μην δέχονται επιθέσεις από τις αντίπαλες ομάδες με τον έμπειρο αμυντικό να έχει πραγματοποιήσει φέτος εξαιρετικές εμφανίσεις δείχνοντας την κλάση του σε αρκετά ματς. Παρόλα αυτά το δεύτερο lockdown δεν επιτρέπει στον ίδιο και τους συμπαίκτες του να κάνουν αυτό που αγαπούν, με τον ίδιο να εκφράζει μέσω της ιστοσελίδας μας τους προβληματισμούς και τις επιπτώσεις που θα έχει ο covid 19 ακόμη και σε περίπτωση που ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Δείτε τι τόνισε στο soccerlive.gr ο Γιάννης Μπιμπιζας.

-Ποια θεωρείς ότι είναι η ιδανική λύση για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα;

"Δεν θεωρώ προσωπικά πως υπάρχει και αυτό γιατί η μοναδική λύση που υπάρχει είναι αδύνατο οικονομικά να πραγματοποιηθεί από τα ερασιτεχνικά σωματεία χωρίς τη βοήθεια του κράτους. Εννοώ τα τεστ COVID-19, τα οποία όπως ξέρουμε τα κάνουν σε συχνότητα 3-4 ημερων οι ομάδες της superleauge και για αυτό συνεχίζουν και γίνονται κανονικά οι αγώνες τους".
-Πιστεύεις ότι το μοντέλο με την πραγματοποίηση των τεστ από τις ομάδες θα μπορεί να υλοποιηθεί;

"Το συγκεκριμένο μοντέλο πιστεύω πως είναι αδύνατο να υλοποιηθεί από το 80-90% των ομάδων του ερασιτεχνικου ποδοσφαίρου. Τα έξοδα για αυτό το μοντέλο είναι πολλά και θεωρώ πως είναι ομάδες μετρημένες στα δάχτυλα που μπορούν να το εκπληρώσουν".

-Εάν για ένα μήνα ήσουν υπεύθυνος πρωταθλήματος της ΕΠΣΑ, ποιες αποφάσεις θα έπαιρνες για τα εθνικά πρωταθλήματα;

"Θα έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για την άμεση επανεκκίνηση των εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς όσο περνάει ο καιρός και υπάρχει αυτή η αδράνεια, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός φθείρεται. Θα προσπαθούσα να κάνω κάποια συμφωνία με το κράτος, μέσω της οποίας τα σωματεία σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα τεστ COVID-19 έστω σε συχνότητα 3 φορές το μηνα για να γίνει η επανέναρξη των πρωταθλημάτων".

-Βλέπουμε ότι επικρατεί μία ανησυχητική βουβαμάρα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Εσύ προσωπικά είσαι αισιόδοξος ότι θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα;

"Η αλήθεια είναι πως για αυτό το κομμάτι ανήκω στην κατηγορία των απαισιόδοξων. Καταρχάς θεωρώ πως ήδη έχει χαθεί πολύ έδαφος για την επανέναρξη των. Πρωταθλημάτων. Αυτή η απραξία είναι ότι χειρότερο για τα σωματεία και για μας τους ποδοσφαιριστές , σωματικά και ψυχολογικά. Η προετοιμασία του καλοκαιριού ουσιαστικά πάει χαμένη. Τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα είναι η στιγμή χρονικά που οι περισσότερες ομάδες φτάνουν στο επίπεδο που θέλουν μετά τη σκληρή προετοιμασία που έχει προηγηθεί. Θεωρώ πως λύση δεν θα βρεθεί. Πολλοί λένε για Φλεβάρη αλλά και με αυτό δεν βλέπω να λύνεται κάτι. Αν αρχίσει το Φλεβάρη θα πρέπει να γίνουν εμβόλιμες αγωνιστικές μεσοβδόμαδα πράγμα το οποίο το θεωρώ αδύνατο καθώς μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν ζουν από το ποδόσφαιρο αλλά κάνουν κάποια άλλη δουλειά τις καθημερινές για να ζήσουν. Επίσης θεωρώ πως αν υπάρξει και τρίτο κύμα της πανδημίας τότε θα ξαναυπαρξει αυτόματα λουκέτο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Με τα τωρινά δεδομένα και με όσα ακούγονται προσωπικά πιστεύω εξαιρετικά δύσκολη την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.
Να ευχηθώ σε όλους καλές γιορτές με υγεία πάνω από όλα και σύντομα να ξεπεραστεί όλο αυτό για να επιστρέψουμε στη κανονικότητα μας. Τα γήπεδα μας περιμένουν και θελουμε όλοι μας σύντομα να τα ξαναπατησουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο".

-Φέτος σε είδαμε να επιστρέφει στην ομάδα που έχεις ζήσει σημαντικές στιγμές. Ποιος ήταν ο λόγος; ¨

"Ναι φέτος επέστρεψα στο Καματερό, μετά από μια χρόνια που πέρασα στο σωματείο της Ανθουπολης. Οι λόγοι της επιστροφής μου είναι πολλοί και δεν έχουν να κάνουν με τη Ανθούπολη. Πέρασα μια πολύ όμορφη χρόνια εκεί και τους ευχαριστώ πολύ όλους και δεν μετάνιωσα ποτέ για αυτή μου την επιλογή. Μου φέρθηκαν αψογα. Ένας πολύ βασικός λόγος της επιστροφής μου είναι πως είναι η ομάδα που με μεγάλωσε, που αγαπάω, που έχω κλάψει γι αυτην σε δύσκολες στιγμές και ακόμα περισσότερο έχω χαρεί και πανηγυρίσει σε χαρούμενες στιγμές που είναι φυσικά περισσότερες από τις δυσάρεστες . Επίσης με έχει στηρίξει προσωπικά σε δύσκολες στιγμές, όπως τραυματισμούς. Και όταν έρχεται αυτή η ομάδα που έχεις ζήσει όλα τα παραπάνω και σου ζητάει να επιστρέψεις, ειλικρινά πολύ δύσκολα αρνείσαι. Πάντα ήθελα και ήξερα πως κάποια στιγμή θα επέστρεφα, και τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους. Προσπαθω και θέλω να τους δικαιώνω καθημερινά για την επιλογή τους και θα συνεχίσω να το κάνω". 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35