social fb social inst social yt

mylostentes


XAGORARI ASFALEIES

ΕΠΣΑΝΑ: «Διορθώνει» με «ερμηνευτική εγκύκλιο» την Προκήρυξη στις περιπτώσεις των ισοβαθμιών

ΕΠΣΑΝΑ: «Διορθώνει» με «ερμηνευτική εγκύκλιο» την Προκήρυξη στις περιπτώσεις των ισοβαθμιών

Σε ενημέρωση με την ονομασία «Ερμηνευτική εγκύκλιος» προχώρησε σήμερα (10/3) μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της η ΕΠΣΑΝΑ, γνωστοποιώντας πως «επικαιροποιεί» την Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων της και, συγκεκριμένα, στο κομμάτι που διατυπώνονται τα κριτήρια σε περιπτώσεις ισοβαθμιών. Στη «διόρθωσή» της, λοιπόν, η διοργανώτρια Αρχή σημειώνει πως «προς αποφυγή ερίδων και αμφισβητήσεων, σε περίπτωση ισοβάθμιων, εάν υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη σε προκήρυξη από την αντίστοιχη του ΚΑΠ, υπερισχύει ο ΚΑΠ σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 7 του ΚΑΠ». Εν προκειμένω και κατ' επέκταση, επί τους ουσίας διευκρινίζει πως σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει ισχύ ως κριτήριο η διαφορά των τερμάτων στα παιχνίδια που είχαν δώσει οι ομάδες που κατέληξαν να ισοβαθμούν, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι ισχύουν και τα υπόλοιπα κριτήρια, όπως διατυπώνονται στο άρθρο «20» του ΚΑΠ.

Τι αναφέρει η παράγραφος «7» στο άρθρο «7» του ΚΑΠ

Στην 7η παράγραφο του 7ου άρθρου του ΚΑΠ αναφέρεται: «Σε περίπτωση που υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη σε προκήρυξη από την αντίστοιχη των Κανονισμών υπερισχύει η διάταξη των Κανονισμών της ΕΠΟ. Οποιαδήποτε διάταξη, αντίθετη με τους κανονισμούς, περιληφθεί στις προκηρύξεις είναι ανίσχυρη εκτός αν ρυθμίζει θέματα που ανήκουν στη διακριτική ευχέρεια των Ενώσεων».

Τι αναφέρει η παράγραφος «5» στο άρθρο «20» του ΚΑΠ

Σύμφωνα με την 5η παράγραφο στο 20ο άρθρο του ΚΑΠ περί της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων, «σε περίπτωση ισοβαθμίας συντάσσεται νέος, βοηθητικός πίνακας με τα ακόλουθα, κατά σειρά, κριτήρια:

i)το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες (μόνο στην περίπτωση διπλών αγώνων).

ii)τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες (μόνο στην περίπτωση διπλών αγώνων).

iii)τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

iv)την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

v)την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων».

Τι αναφέρει η παράγραφος «6» στο άρθρο «20» του ΚΑΠ

Στην 6η παράγραφο συμπληρώνεται επίσης πως «αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, η σειρά κατάταξής τους γίνεται ως εξής:

α)Εφόσον ισοβαθμούς δύο ομάδες, διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης που διαρκεί 90 λεπτά σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθεί παράταση μισής ώρας σε δύο ημίχρονα από δεκαπέντε λεπτά το καθένα. Αν δε και μετά την παράταση το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, τότε η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται μετά από εκτέλεση πέναλτι».

 

 


contactW

© 2019 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35